Sidro dėžutė – iki švenčių!

97,99

Sulaukėm nemažai pageidavimų, kad belaukiant švenčių būtų smagu, jog sukurtume sidro dėžutę, kur nuo gruodžio pirmosios (ar nebūtinai) būtų galima atrasti vis naujus skonius. Jūs pageidaujat, o mes stengiamės atliepti jūsų lūkesčius! Dėžutėje rasite 24 skirtingus sidrus iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Parinkome savo favoritus, tarp kurių rasite ir klasikos, ir labai netikėtų skonių. Bus ir keletas nealkoholinių sidrų. Prie kiekvienos dėžutės pridėsime sidrų aprašymą. Skanauti, galit tiek pagal mūsų numatytą kiekvienos dienos skonių kelionę, arba improvizuoti. Tikslių skanavimų taisyklių nėra, svarbiausia – pasimėgauti. 

*kai kurie sidrai mūsų kolekcijoje yra labai limituoti, todėl pritrūkus gali būti pakeisti kitais 🙂

Rheum naturel – Natūraliai fermentuotų rabarbarų sulčių ir obuolių sidro šokis! Rabarbaras – madingiausias pastarojo meto augalas, kuris puikiai dera Baltijos šalyse ir netgi pretenduoja tapti mūsų regiono kulinariniu simboliu. Jo gaivų rūgštumą ir kompleksišką minerališkumą sušvelnina ilgai brandinto obuolių sidro aromatas. Pusiau sausas, nefiltruotas ir lengvai gazuotas gėrimas be pridėtinio cukraus ir sulfitų.
Quince naturel – Obuoliai plius svarainiai yra labai mėgiamas Jaanihanso sidro namų derinys. Pusiausausas obuolių sidras nepaliks abejingų svarainių fanų. Sidras pasižymi stipria aromatine palete. Svarainiai sukuria lengvą rūgštelę ir gaivumą bei vaisiškumą. Tai vienas iš sidrų, kuomet aromatinė paletė ir skonis atrodo kaip du visiškai skirtingi dalykai, tačiau džiuginantys.
Sweet naturel – Kaip juokauja šio sidro gamintojai, visi turi rasti sau patinkantį sidrą, net jei mėgsti saldžiau. Tai vienas pirmųjų šio gamintojo saldžių sidrų. Tačiau neapsigaukite. Nors tai saldus sidras, tačiau puikiai subalansuotas. Jausis tiek švelni obuolio rūgštelė, tiek obuolio saldumas.
Rose naturel nealkoholinis – Nealkoholinis obuolių sidras, pagamintas iš kraftinio, sauso Jaanihanso Rosé sidro. Nepaliks abejingų obuolių ir juodųjų serbentų fanų. Pagardintas ir trupučiu rabarbarų. Lengvas, gaivus ir labai vasariškas, su lengva obuolių rūgštele.
Hopped naturel nealkoholinis – Sausas, nefiltruotas, natūralus obuolių sidras fermentuotas laukinėmis mielėmis. Jaanihanso gamindami savo sidrus labai dažnai naudoja ir lietuvišką obuolių veislę – auksį. Šiuo atveju obuoliams kompaniją palaiko ir Simcoe apyniai. Vaisiškas, gėliškas aromatas puikiai dera su obuolių rūgštele. Patiks modernaus sidro mėgėjams,  bet nepaliks abejingų ir alaus mėgėjų.
Rose – Puiki interpretacija! Pagamintas iš Estijoje užaugintų ir surinktų obuolių, bei Tori ūkyje auginamų Rondo vynuogių. Pagardintas trupučių vyšnių. Tai sausas sidras su stipriai išreikštu obuolių skoniu, vaisiškumu ir lengva vynuogiu nata. Skonių paletėje dominuoja lengvas dūmo aromatas susimaišęs su prinokusio obuolio natomis.
Perry – tai kas gaminama iš obuolių vadinama sidru, o tai kas gaminama iš kriaušių – Periu. Tai tos pačios šeimos nariai, tačiau priskiriami atskiroms kategorijoms. Pagamintas tik iš kriaušių sulčių, lengvai gazuotas. Švelnus ir lengvas skonis, tropinių vaisių ir, žinoma, kriaušių aromatas. Natūralios mielės, bei natūralus cukrus esantis kriaušėse sukuria labai malonų, švelnų skonį. Nors kalbant apie perius daugelis tikisi saldaus gėrimo, tačiau nemaža dalis perių yra sausi gėrimai. Neišimtis ir šis.
Semy dry – Klasikinis obuolių sidras. Pusiau sausas, natūralios fermentacijos sidras iš rankomis surinktų vienos rūšies estiškų obuolių – Talvenauding. Sodrus sidro skonis ir lengvi burbuliukai paverčia jį puikiu kompanionu visiems sidro fanams.
Popp su ananasais nealkoholinis – Nealkoholinis sidras su ananasais. Šiek tiek egzotiškas ir kiek neįprastas, tačiau dėl to tik dar įdomesnis. Pagamintas tik iš estiškų obuolių veislių, užaugintų Tori obelų sode, bei ananasų sulčių. Patiks ieškantiems kažko egzotiško ir mėgstantiems šiek tiek saldžiau. Puikus estiškų obuolių ir ananasų duetas, tikrai verta pabandyti! Gazuotas, be pridėtinio cukraus.
Apple safari – Vaisiškas, švelniai saldus, su gaivia rūgštele ir maloniu sutraukiančiu gomurį poskoniu. Gaminamas iš rankomis surinktų ir spaustų obuolių. Įdėta laukinių, kartokų obuolių, kurie suteikia daugiau taninų. Fermentacija vyko su baltajam vynui skirtomis mielėmis. Meistriškai pagamintas obuolių sidras džiuginantis tiek sidro fanus, tiek ir pradedančius pažintį su šiuo gėrimu.
Bruts Pagamintas iš vėlyvųjų, saldžiarūgščių šiaurinės Latvijos obuolių rūšių ir trupučio laukinių obuolių. Laukinės fermentacijos, švelniai gazuotas ir maloniai gaivinantis. Sausas, bet su švelnia rudeninių obuolių saldumo nata.Nuostabiai atgaivina. Puikiai dera su brandžiais sūriais uogomis, picomis ar mėsainiais.Ant obuolių luobelės ir aplinkoje natūraliai gyvena įvairios mielių rūšys. Laukinė fermentacija gali suteikti sidrui sudėtingesnį ir įvairesnį skonį, nes skirtingos mielių rūšys įtakoja skirtingus aromatus ir skonius.
Apiniots – Švelniai gazuotas pusiau sausas obuolių sidras. Pagamintas iš vėlyvųjų saldžiarūgščių šiaurės Latvijos obuolių rūšių. Sausai apyniuotas su Naujojo pasaulio apyniais – cascade, mosaic, citra, amarillo. Pastarieji suteikia išskirtinį citrusinių ir tropinių vaisių aromatą. Puikiai subalansuotas ir lengvas, tinka ne tik sidro mėgėjams, bet ir tik pradedantiems pažintį su šiuo gėrimu.
Gin Botanical – Kaip žinia mūrbūdu garsėja, kaip vieni didžiausių eksperimentatorių Baltijos šalių sidro scenoje. Ir šį kartą serviruoja labai neįprastą sidrą, kuris tikrai patiks džino fanams. Mat, sidras pagamintas iš obuolių sulčių kurios maceruotos kartu kadagio uogomis, kalenda, citrinos ir apelsinų žievelėmis, bei šventgašvės šaknimi. Labai netikėta, bet gomurius džiuginanti kombinacija.
Aronia – vienas iš hitų! Nuostabios spalvos, dažnai nustebinantis savo aromattine palete, kur aptiksit ir rūsio natų ir uogų gaivumo. Pusiau saldus sidras, kelis mėnesius brandintas su aronijomis bei pagardintas šviežiomis aronijos sultimis. Stipraus skonio, turintis malonios rūgštelės, puikiai subalansuotas.
A3 – Klasikinio MŪRBŪDU “Semi – dry” obuolių sidro saldesnė versija. Reprezentuojantis švarų, be jokių priedų sidrą pagamintą iš aromatingų Latvijos šiaurės obuolių. Labai smagu, kad šio sidro gamyboje naudotas ir obuolys, kuris dažnai močiučių vadinamas salduku arba saldiniuku ir šiame sidre jis neblogai atpažįstamas.
Jauna strava nealkoholinis – nors nealkoholiniai sidrai ir jų gamyba nėra itin populiari Baltijos šalyse, tačiau gamintojai, matydami augančią paklausą imasi iniciatyvos kurti ir nealkoholinius sidrus. Tai puikus pavyzdys, kaip sujungus obuolius ir apynius galima gauti netikėta nealkoholinio sidro versiją. Nei per saldžią, nei per sausą su papildomis gėlių ir citrusų natomis, kurias sukuria būtent naudojami apyniai.
Greipfrūtu – Ar Šiaurės šalyse įmanoma sukurti šimtu procentų natūralų ir kartu egzotišką obuolių sidrą? Žinoma! Tai puikiai iliustruoja Tālava sukurtas sidras – obuoliai+greipfrutai. Sidras, pagamintas iš kruopščiai atrinktų latviškų obuolių veislių augančių Gulbenės regione. Pagardintas šviežiomis greipfrutų sultymis, taip sujungiant du skirtingus pasaulius viename skonių derinyje.
Tai pusiau saldus obuolių sidras su lengvu greipfrutu kartumu, kurio aromatinė paletė griežia pirma citrusinių vaisių nata.
Apyniuotas – pirmas lietuviškas apyniuotas sidras. Ne vienerius metus laukėme lietuviško sidro ir tadam! Galime tikrai pasidžiaugti puikiai subalansuotu pusiau sausu obuolių sidru, kuris gaminamas iš kelių skirtingų obuolių veislių, o tarp jų yra ir mums puikiai pažįstamas auksis. Pagardintas apyniais, kurie suteikia citrusinių ir egzotinių vaisių aromatą.
Burrow hill – nors mūsų kolekcijoje dominuoja Baltijos šalių sidrai, tačiau kartais sulaukiame svečių ir iš gilias sidro gamybos tradicijas turinčių sidro ūkių Jungtinėje Karalystėje. Burrow Hill klasikinis Somerset sidras. Sodraus skonio, pagamintas tik iš šimtaprocentinių  tradicinių sidro obuolių veislių. Kaip juokauja gamintojai, šiam sidrui nereikia įmantrių apibūdinimų užtenka pasakyti, kad jis labai gardus. 
Apple, black currant – Naujiena iš latvijos. Vienas naujausių mūsų kolkcijos egzemplioriu iš Sabile miestelio Latvijoje garsėjančio šiauriausiu vynuogynu. Sidras su šiaurietišku charakteriu. Pagamintas iš latviškų rudeninių obuolių veislių, švelnia rūgštele, pagardintas juodaisiais serbentais, kurie nedominuoja. 
Dry cider – klasikinis obuolių sidras su šiaurietišku charakteriu, kaip jį apibūdina patys gamintojai. Pagamintas iš rudeninių latviškų obuolių veislių, sausas, su lengva galutine rūgštele. Puikiai derantis su brandžiai sūriais.
Raberberu sidrs – nors sidrai su rabarbarais dažniau dominuoja estiškuose sidruose, bet jam neabejingi ir latviai. Pusiau sausas obuolių sidras su švelnia rabarbarų nata. Pagamintas iš obuolių sodo skaičiuojančio šimtmetį!
Cidoniju sidrs – pusiau saldus obuolių sidras su svarainiais. Obuoliai šiam sidrui suteikia gaivumo, tuo tarpu svarainiai, kad ir kaip keistai beskambėtų – saldumo. Nenustebkite jei aromatinėje paletėje aptiksite ir gana išraiškingas seno rūsio natas, kurias būtent sukuria fermentuotos svarainių sultys. Svarainis yra gana populiarus kompanionas obuoliams.
Pusslads sidrs – klasikinis obuolių sidras, pusiau saldus, nors pojūtis burnoje atrodo kiek sausesnis nei tikėtumeisi. Šiuo aveju turbūt galima tik paminėti, kad būtent mūsų vietiniai obuoliai turi kiek daugiau likutinės rūgštelės, todėl net ir pusiau saldus sidras maloniai gaivina.

Skanaus!

Turime!

Kategorija:
AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.