Siidrikoda “MIMIKRI”

3,99

Su kuo jums asocijuojasi atostogos? Saule, žydra jūra, o gal poilsiu gamtoje, miškų apsuptyje? Kad ir kaip ten bebūtų “Mimikri” jus ten nuneš pirmu gurkšniu. Bent jau toks yra gamintojų pažadas. Pusiau saldus, lengvas, vos 1,6 procento alkoholio, pagamintas tik iš estiškų obuolių intriguojantis ir unikalus sidras. Įdomi istorija, kad gamintojai iš kurių vienas yra biologas stengiasi sukurti tobulas mieles sidro gamybai. Šis sidras yra pirmas jų eksperimentas. Gurkšnojant juntamos kriaušių, barbarisų, bananų skonio natos, nors pagamintas jis tik iš obuolių. Visą išskirtinumą sukuria specialiai išvestos mielės. 

 

Nebeturime :(

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Sulev Nommann, biologas tyrinėjęs jūras ir vandenynus, kartu su apinkosaugininke žmonaTeaga ilgus metus gyveno Amerijokoje, po to Suomijoje, bet vieną dieną nusprendė, jog laikas grįžti namo į Estiją. “Supratom, kad jei negrįšim į Estiją mūsų keturi vaikai nevadins savęs estais. Pagalvojom, kad turi būti veikla, kuri mus vėl paverstu vietiniais ir nesinorėtų ieškoti galimybių svetur. Taip gimė mintis nusipirkti kaime namą ir auginti obelis”, – savo istoriją pasakoja Sulev. Pirmuosius savo sidrus pradėjo gaminti 2011 metais. Įdomus faktas, kaip sako Suvel, kad vienas iš tikslų, išvesti sidro gamybai tinkamiausias mieles. Eksperimentų netrūksta ir jau galima paragauti pirmųjų bandymų, kurie maloniai nustebins. 

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Tinka ir skanauti vieną, ir prie lengvų sūrio ar mėsos užkandžių. Gardžiausias atvėsintas +6-8°C temperatūros.

Sidras

1.6 % alk., 0.33l
Putojantis. Pusiau saldus.
Pagamintas Estijoje, Siidrikoda

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.