Baltijos šalių sidras – savitas, kupinas nuostabių aromatų ir skonių. Vietinių meistrų kruopščiai pagamintas iš mums neblogai pažįstamų obuolių, arba tradicinių, bet mūsų kraštuose retų sidro obuolių veislių. Kaip ir vyno, taip ir sidro skonių ir aromatų paletė – begalinė. Sidruose pirmu smuiku, be abejo, griežia obuolys, tačiau galime pajusti džiovintų ar citrusinių vaisių, tauriųjų gėrimų, žemės, ar net dūmo natas ir dar daugiau…

Kiekvieni sidro namai yra skirtingi, turi savo istoriją, kuri neretai atsispindi kuriamuose produktuose. Degustacijų metu “aplankysime” visus: nuo mažyčių, vos kelis tūkstančius litrų per metus pagaminančių, iki didelių, savo ūkius plėtojančių sidro namų.

Pakalbėsime ir apie tai, kaip sidras gimsta, kokie obuoliai tam tinkamiausi, kiek sidro namų yra Baltijos šalyse ir kodėl tai toks retas gėrimas Lietuvoje.

Taigi, rezervuokit laiką degustacijai! Vakaro metu siūlome penkis sidrus, prie jų derančius sūrius, bei specialiai kaimynų, kulinarijos studijos “2Virėjai” ruoštus užkandžius. 

Standartinės degustacijos kaina – 35Є žmogui. Degustacijoje gali dalyvauti nuo 4 iki 10 žmonių. Degustacijas rengiame lietuvių arba anglų kalba.

Pasiruošę?
Dėl rezervacijos laiko rašykit pepinas@sidroistorijos.lt arba skambinkit +370 608 39425

Standartinės degustacijos

Pažintis su sidru
Kuo skiriasi Yarlington Mill nuo Auksio? Ar įmanoma pagaminti sidrą iš Lietuviško pepino? Kas gaunasi sumaišius Britiškas obuolių veisles su latviškomis? Lengvas įvadas į dažnai dar neatrastą obuolių gėrimo pasaulį ir kur jame esame mes, Baltijos šalys.

Baltijos sidrų stiliai
Ragausime penkis sidrus, atspindinčius kokie įvairūs gali būti sidrai. Ragausim laukinukus, klasikinius bei modernius sidrus iš skirtingų sidro namų. Ieškosime Baltijos šalių sidro skonio tradicijų. Nustebsite, kokie skirtingi skoniai ir aromatai būdingi jaunai mūsų kraštų obuolinių gėrimų rinkai.

Apyniuoti sidrai
Išpopuliarėję JAV, apyniuoti gėrimai įgauna pagreitį visame pasaulyje. Ne išimtis ir Baltijos šalys, kur alaus tradicijos gana gilios. Tiesa, daugelis įsivaizduoja, kad apyniuoti sidrai bus panašūs į alų, tačiau paragavę – nustemba. Tropinių vaisių, citrusų aromatai ir plati skonių paletė – degustacija mėgėjams.

Prieskoniai, uogos ir daržovės sidre
Kaip sidre, gaminamame tik iš obuolių, atsirado uogos ar daržovės ar net prieskoniai? Vakaro metu susipažinsime ne tik su sidrais su uogomis ir daržovėmis, bet ir paragausime dar gana neįprasto Lietuvoje, tačiau turinčio gilias tradicijas Anglijoje – karšto sidro. 

Norite užsisakyti degustaciją, bet neišsirenkate iš standartinių variantų? Susisiekime ir pasitarsime! Mielai paruošime degustaciją būtent jums, pagal jūsų pageidavimus ir skonius.

Pasiruošę?
Dėl rezervacijos laiko rašykit pepinas@sidroistorijos.lt arba skambinkit +370 608 39425

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.