Susipažinkim: Māris iš Mr.Plūme

“We are Plums, but we love apples!” – taip save apibūdina Māris ir Dace Plūmės. Māris iš tikro yra džiazo atlikėjas, tačiau gyvenimas – kupinas netikėtumų ir vienas jų paskatino jį imtis sidro gamybos. Žmonės kalba, kad nurinkus obuolių derlių, išspaudus obuolių sultis ir supilsčius jas į bačkas fermentuotis, Māris griebia į rankas saksofoną ir groja džiazą. Yra net sakančių, jog būtent šis veiksmas turi įtakos jo gaminamų sidrų skoniui. Kurie išties puikūs, kupini netikėtų skonio posūkių ir tiesa ta, jog tai turbūt labiausiai džiazuojantys sidrai, kuriuos yra tekę ragauti.

Nuo ko pradėti pažintį su sidru?

Dažniausias klausimas, kurio sulaukiame Sidro istorijose: “Ar galėtumėte rekomenduoti kažką, nuo ko pradėti?”. Sidro pasaulis – platus ir margas, šio gėrimo istorija – sena ir paslaptinga, todėl vieno atsakymo į šį klausimą nėra. Tačiau tikime, kad mūsų asortimente kiekvienas gali rasti tai, kas ne tik patiks, bet ir paskatins pasidomėti daugiau ir paragauti vis naujų skonių.
Kad galėtume pateikti geriausią rekomendaciją, dažniausiai į šį populiarų klausimą atsakome klausimu: “ką jau žinote, kad mėgstate?” ir tai nėra mūsų išsisukinėjimas – būtent ši informacija leidžia pasiūlyti geriausiai tinkantį skonį. Toliau apžvelkim populiariausius atsakymus ir mūsų rekomendacijas.

Sausas sausis arba “Dry January”

Sausis – toks įdomesnis mėnuo. Gal kiek ir liūdnesnis, nes baigiasi šventės. Bet tuo pačiu tai pažadų mėnuo. Turbūt daugeliui visai neblogai pažįstama situacija, kai mintyse ar ant lapuko susirašom ką po Naujų darysim kitaip. Valgysim daugiau daržovių, dažniau eisim pasivaikščioti, pradėsim mokytis naujos kalbos ar sportuoti. Tradiciškai, sausį sporto klubai sulaukdavo daugiausiai naujų lankytojų. Kaip juokauja treneriai, šiuo laikotarpiu prie treniruoklių nusidriekia norinčių pasimankštinti eilutė. Tiesa, šie metai kiek kitokie. Įsisiautėjęs virusas pakoreagavo daugelio naujametes rezoliucijas.

Kas išrado burbuliukus?

Istoriškai, turbūt kiekvieno vyndario karjeroje pasitaikydavo, kad vynas, dėl susiklosčiusių palankių sąlygų, užburbuliuodavo. Tiesa, anksčiau niekas tuo nesidžiaugė, nes tai buvo laikoma klaida. Nesidžiaugė, matyt, ir dėl to, kad fermentacijos metu, vynui užburbuliavus buteliai, neatlaikę burbuliukų spaudimo – sprogdavo. Nemalonu.

Sidro istorijos prasideda!

Sidro istorijos – nauja vieta, kurią skiriame tiems, kurie neabejingi sidro kultūrai. Daug dėmesio skirsime besiformuojančiai Baltijos regiono sidro tradicijai ir, be abejo, kviesime pirkti ir ragauti unikalių gėrimų.

Sidro istorijose mes ne tik prekiausim geriausiu sidru iš Baltijos regiono, bet ir dalinsimės istorijomis apie sidro gamybą, gamintojus, tradicijas, jų kūrimą, laužymą, keliones ir dar daug visokiausių dalykų.

Iki susitikimo!

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.