Abuls “Bruts”

3,99

Pagamintas iš vėlyvųjų, saldžiarūgščių šiaurinės Latvijos obuolių rūšių ir trupučio laukinių obuolių. Laukinės fermentacijos, švelniai gazuotas ir maloniai gaivinantis. Sausas, bet su švlenia rudeninių obuolių saldumo nata.
Nuostabiai atgaivina, ypatingai karštą vasaros dieną, kai aplink skamba dainos ir šokiai. Puikiai dera su brandžiais sūriais uogomis, picomis ar mėsainiais.
Ant obuolių luobelės ir aplinkoje natūraliai gyvena įvairios mielių rūšys. Laukinė fermentacija gali suteikti sidrui sudėtingesnį ir įvairesnį skonį, nes skirtingos mielių rūšys įtakoja skirtingus aromatus ir skonius. Tiesa, laukinė fermentacija yra mažiau nuspėjama, nei fermentacija su kultūrinėmis mielėmis. Kaip sako sidro gamintojai, tai gali atnešti tiek teigiamų, tiek neigiamu dalykų gamybai. Laukinė fermentacija yra vienas iš tradicinių sidro gamybos metodų, naudojamas šimtmečius. Fermentacijos procesas su laukinėmis mielėmis – lėtesnis ir ilgesnis.

 

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Janis Matvejs sidrą pradėjo gaminti dar vidurinėje… Keliavo po Ispanijos šiaurę, paragavo Astūrijos sidro ir grįžęs sukūrė savo. Pirma partija, kaip sako, buvo žiauriai gera. Juokauja, jog tai buvo pradedančiojo sėkmė. Šiandien Janis vadinamas seniausiu kraftinio sidro Latvijoje gamintoju. Jo darykla nedidelė, dirba vienas ir kaip sako, svarbiausia yra procesas. Mat sidro gamyba yra menas. Sidrą gamina daugiau nei 20 metų.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikiai tinka šiltoms vasaros naktims, besimėgaujant ant laužo keptais patiekalais ar tiesiog gurkšnojant vieną. Gardžiausias atvėsintas iki +6-8°C temperatūros.

Sidras

5.7% alk., 0.33l
Putojantis. Sausas.
Pagamintas Latvijoje, Abuls sidra darītava

Apdovanojimai

2020 – silver – Baltic Cider Awards

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.