Abuls “Yarlington Mill su antaniniais”

15,99

Sidras, pagamintas, labai senu metodu keeving, labai populiaru Prancūzijoje. Tai vienas iš būdų pagaminti aromatingą, bet kiek saldesnį sidrą. Gamybos metodas prancūziškas, o pačio gėrimo gamyboje naudoti du obuoliai – Yarlington mill – britiška obuoliu veislė itin populiari burbuliuotų obuolinių gėrimų gamyboje ir mums visiems puikiai pažįstamas – antaninis! Nors tai ne Lietuvoje užgimusi obuolių veislė, bet auginama praktiškai kiekviename sode, todėl laikoma kaip sava. 
Beje, Yarlington mill obuolys, kažkada buvo laukinis obuolys, tiksliau kaip teigiama šaltiniuose pasisėjęs natūraliai iš sėklos. Pavadinimą gavo pagal vietovę, nes augo kaimelyje Yarlington, Somerseto apylinkėse,  netoli malūno. Sakoma, kad šis obuolys atrastas maždaug devynioliktame amžiuje, o dabar dažnai vadinamas angliško sidro baziniu obuoliu. 

Sodrios geltonos spalvos, natūraliai šiek tiek saldokas, tačiau tuo pačiu ir gana taniškas obuolių sidras. Burbuliukas labai lengvas ir švelnus. Puikus pavyzdys, ką galima gauti blendinant sidrinį ir desertinį, mums puikiai pažįstamą obuolį.

Nebeturime :(

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Janis Matvejs sidrą pradėjo gaminti dar vidurinėje… Keliavo po Ispanijos šiaurę, paragavo Astūrijos sidro ir grįžęs sukūrė savo. Pirma partija, kaip sako, buvo žiauriai gera. Juokauja, jog tai buvo pradedančiojo sėkmė. Šiandien Janis vadinamas seniausiu kraftinio sidro Latvijoje gamintoju. Jo darykla nedidelė, dirba vienas ir kaip sako, svarbiausia yra procesas. Mat sidro gamyba yra menas. Sidrą gamina daugiau nei 20 metų.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Gilus, tačiau lengvas ir labai harmoningas. Puikiai tinka prie mėsos patiekalų, sūrio, vaisių. Gardžiausias atvėsintas iki +6-8°C temperatūros.

Sidras

5,8% alk., 0.75l
Lengvai putojantis. Pusiau sausas.
Pagamintas Latvijoje, Abuls sidra darītava

Apdovanojimai

2020 – bronze – Baltic Cider Awards

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.