Jaanihanso “Perry brut nature”

15,99

Peris – kriaušių sidras. Baltijos šalyse periai yra gana reti. Kodėl? Na, visų pirma dėl kriaušių. Mūsų kraštuose augančios kriaušių veislės gana lengvai toleruoja šaltas žiemas, tačiau vasarą labai greitai prinoksta ir pradeda miltingėti. Perio gamintojai dažnai juokauja, kad norint pagaminti gerą perį – turi septyniolika minučių derliui nurinkti, išspausti sultis ir supilti į talpas tolimesnei fermentacijai. 

Jaanihanso “Perry Brut Nature” pagamintas methode traditionnelle – itin retas gėrimas. Apie jį Baltijos šalyse net sklando legendos, kad tai vienas iš gėrimų gaminamų Pernu regione, kurį tiesiog būtina paragauti progai pasitaikius. Labai sausas, lengvai taniškas. Smulkūs burbuliukai, jaučiamas švelnus kriaušių poskonis, netradicinis, bet labai puikus pasirinkimas šventiniam stalui.

 

Nebeturime :(

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Alvar ir Veronika, kuriems priklauso Jaanihanso sidro namai juokauja, kad istoriškai yra žinoma, jog bene geriausia vieta verslo pradžiai – garažas. Jų istorija ir prasideda čia. Tiesa, prireikė ne vienerių metų sukurti šiaurietiško charakterio sidrą iš vietinių Estijos obuolių. Jų „sidro filosofija“ paremta principu, kad sidras yra natūralus produktas, o svarbiausias ingredientas – laikas, per kurį jis pats sukuria savo skonį. Pirmąjį savo sidrą pagamino 2013 metais.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikus kompanionas jūros gėrybėms, veršienai ar antienai. Dera su kamemberu, šviežiomis uogomis. Gardžiausias atvėsintas iki + 6-8°C temperatūros.

Perry

9 % alk., 0.75l
Putojantis.Briutas.
Pagamintas Estijoje, Janihanso Cider House

Apdovanojimai

2017 – Silver – Great Lakes International Cider and Perry Competition – Heritage Cider – Dry

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.