Sodo sidrinė “KEEVED vol.1”
€16,99
Pusiau sausas, natūraliai putojantis obuolių sidras. Sidras gaminamas senuoju tradiciniu prancūzišku būdu iš Klumpės soduose užaugintų ir atrinktų sidrinių obuolių. Išspaustos obuolių sultys fermentuotos ir brandintos ne mažiau nei septynis mėnesius. To rezultatas – tvirto kūno ir subalansuoto skonio sidras. Sidro gamyboje naudotos šios Klumpės sodose užaugintos obuolių vislės: Harry Master’s Jersey, Yarlington mill, Sweet Alford ir Dabinett.
Keeving metodas arba Le Chapeau Brun – tai tradicinis, sudėtingesnis, bet labai vertinamas sidro gamybos būdas, paprastai naudojamas Prancūzijos Normandijos ir Bretanės regionuose, siekiant gauti natūraliai kiek saldesnį, lengvai putojantį (švelniai gazuotą), kartais ir mažesnio alkoholio kiekio sidrą. Šis metodas leidžia sustabdyti fermentaciją paliekant natūralų obuolių cukrų, nenaudojant dirbtinio saldinimo ar cheminių priedų.
Turime!
Apie gėrimą
| Su kuo tinka? | Puikiai dera su brandžiais sūriais. |
|---|---|
| Sidras | 6% alk., 0.75l |




