Sodo sidrinė “KEEVED vol.1”

16,99

Pusiau sausas, natūraliai putojantis obuolių sidras.  Sidras gaminamas senuoju tradiciniu prancūzišku būdu iš Klumpės soduose užaugintų ir atrinktų sidrinių obuolių. Išspaustos obuolių sultys fermentuotos ir brandintos ne mažiau nei septynis mėnesius. To rezultatas – tvirto kūno ir subalansuoto skonio sidras. Sidro gamyboje naudotos šios Klumpės sodose užaugintos obuolių vislės: Harry Master’s Jersey, Yarlington mill, Sweet Alford ir Dabinett.

Keeving metodas arba Le Chapeau Brun – tai tradicinis, sudėtingesnis, bet labai vertinamas sidro gamybos būdas, paprastai naudojamas Prancūzijos Normandijos ir Bretanės regionuose, siekiant gauti natūraliai kiek saldesnį, lengvai putojantį (švelniai gazuotą), kartais ir mažesnio alkoholio kiekio sidrą. Šis metodas leidžia sustabdyti fermentaciją paliekant natūralų obuolių cukrų, nenaudojant dirbtinio saldinimo ar cheminių priedų.

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Už Sodo sidrinės sienų, stogo, obelyno bei kitų reikalų stovi žmogus, kuris šio gėrimo labui Lietuvoje yra nuveikęs daugiau nei kas gali įsivaizduoti. Susipažinkite – Donatas Genys, kuris 2006-aisiais besilankydamas Normandijoje užsikrėtė meile sidrui.  Maža to, nusprendė Lietuvą paversti sidro rojumi! Savo rankomis dar 2013 m. Klumpės soduose pasodinęs pirmąją obelį, ilgai ieškojo deramo sausumo su aromatu balanso savo kūriniuose. Ne vienas jo kurtas sidras nuskynė skambius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose. Beje, Donatas yra kol kas vienintelis sertifikuotas Pommelier (sidro someljė) Lieuvoje.

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikiai dera su brandžiais sūriais.

Sidras

6% alk., 0.75l
Natūraliai gazuotas. Pusiau sausas.
Pagamintas Lietuvoje, Sodo sidrinė

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.