Tālava “Cidoniju”

3,99

Ar žinote koks Šiaurietiškas vaisius kupinas saulėtos energijos, intensyvaus aromato ir kupinas vitaminų? Tālava sidro gamintojai, sako, jog šis vaisius Baltijos šalyse – svarainis. Sidras, pagamintas iš kruopščiai atrinktų latviškų obuolių veislių augančių Gulbenės regione. Pagardintas šviežiomis svarainių sultymis, taip sujungiant du gaivius ir jaudinančius skonius vienoje skardinėje. Tai, gal kiek netikėta, bet sidras saldus, tačiau poskonyje paliekantis svarainio gaivumo ir rūgštelės natas. 

Pagal stilių priskiriamas Fruits & Flowers (vaisiai, uogos ir gėlės) kategorijai. Tokie sidrai gaminami iš tradicinių sidro gamybai naudojamų obuolių ar vietoje augančių desertinių obuolių veislių, papildomai pridedant gėlių žiedų, vaisių ar net daržovių, siekiant sukurti išskirtinius skonius. Vaisiai ar žiedai gali būti pridedami bet kuriuo metu, bet paprastai, jais sidras praturtinamas po fermentacijos.
Tokių sidrų aromatinėje paletėje galima justi švelnias sidro natas, tačiau dažniausiai kvape dominuoja įdėto papildomo vaisiaus, uogos ar gėlių žiedų aromatai. 

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Arnis Sprudzāns sidrą gamina Gulbenes regione Latvijoje. O meilę sidrui prasidėjo kartu su kelionėmis. Kaip pasakoja Arnis, keliaujant po Prancūziją, Britaniją ar Ispaniją jį vis žavėjo, kad vietos gyventojai iš vietos produktų gamina nuostabius gėrimus. Taip užgimė mintis ir pačiam gaminti sidrą iš vietinių Latvijos obuolių. Tiesa, kelionės ir šiandien inspiruoja Arnio gaminamus skonius, tarp kurių yra ir labai netikėtų – kaip sidras su greipfrutais ar pasifloromis. 

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Burbuliukai paverčia jį puikiu aperityvu ar nuostabiu kompanionu šviežioms salotoms, paukštienos patiekalams ar lengviems užkandžiams. Gardžiausias atvėsintas +6-8°C temperatūros.

Sidras

5% alk., 0.44l
Lengvai gazuotas. Saldus.
Pagamintas Latvijoje, Talavas sidrs

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.