Abuls “Savvaļā”

12,99

Lengvai putojantis, pagamintas iš saldžiarūgščių šiaurės Latvijoje auginamų obuolių, pridedant šiek tiek laukinių obuolių. Natūralios fermentacijos. Puikiai subalansuotas, lengvas, tinka ne tik sidro mėgėjams, bet ir tik pradedantiems pažintį su šiuo gėrimu. Kaip sako, sidro ragautojai, šis Janio sidras sukurtas mėgautis. Aromatinėje paletėje dominuoja žalias obuolys.

Ant obuolių luobelės ir aplinkoje natūraliai gyvena įvairios mielių rūšys. Laukinė fermentacija gali suteikti sidrui sudėtingesnį ir įvairesnį skonį, nes skirtingos mielių rūšys įtakoja skirtingus aromatus ir skonius. Tiesa, laukinė fermentacija yra mažiau nuspėjama, nei fermentacija su komercinėmis mielėmis. Kaip sako sidro gamintojai, tai gali atnešti tiek teigiamų, tiek neigiamu dalykų gamybai. Laukinė fermentacija yra vienas iš tradicinių sidro gamybos metodų, naudojamas šimtmečius. Fermentacijos procesas su laukinėmis mielėmis – lėtesnis ir ilgesnis.

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Janis Matvejs sidrą pradėjo gaminti dar vidurinėje… Keliavo po Ispanijos šiaurę, paragavo Astūrijos sidro ir grįžęs sukūrė savo. Pirma partija, kaip sako, buvo žiauriai gera. Juokauja, jog tai buvo pradedančiojo sėkmė. Šiandien Janis vadinamas seniausiu kraftinio sidro Latvijoje gamintoju. Jo darykla nedidelė, dirba vienas ir kaip sako, svarbiausia yra procesas. Mat sidro gamyba yra menas. Sidrą gamina daugiau nei 20 metų.

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Lengvas, truputį salstelėjęs, puikiai tinkantis žiemą, kai norisi prisiminti vasaros pievų saldumą. Puikus kompanionas prie paukštienos, sūrio ar vaisių. Gardžiausias atvėsintas iki +6-8°C temperatūros.

Sidras

5,4% alk., 0.75l
Lengvai putojantis. Pusiau saldus.
Pagamintas Latvijoje, Abuls sidra darītava

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.