Abuls “Apiņots” 0.33l

3,69

Švelniai gazuotas pusiau sausas obuolių sidras. Pagamintas iš vėlyvųjų saldžiarūgščių šiaurės Latvijos obuolių rūšių. Sausai apyniuotas su Naujojo pasaulio apyniais – cascade, mosaic, citra, amarillo. Pastarieji suteikia išskirtinį citrusinių ir tropinių vaisių aromatą. Puikiai subalansuotas ir lengvas, tinka ne tik sidro mėgėjams, bet ir tik pradedantiems pažintį su šiuo gėrimu.
Kvape dominuoja obuoliai ir tropinių kraštų gėlės, o skonyje – citrusiniai vaisiai ir obuoliai. Puikiai tinka karštiems vasaros vakarams, labai gaivus. Dera su įvairiausiais sūriais ar pica, mėsainiais. 

Apyniuoti sidrai yra jauniausia kategorija sidro pasaulyje, užgimusi Jungtinėse Amerikos valstijose, ypatingai vakarinėje pakrantėje, kur įsikūrę apynių augintojai. Būtent alaus scena įtakojo apyniuoto sidro atsiradimą. Latvijoje sidras konkuruoja labiau alaus scenoje, todėl praktiškai kiekvienas sidro gamintojas savo kolekcijoje turi savo apyniuoto sidro versiją. Priklausomai nuo naudojamų apynių rūšies, skonis, aromatinė paletė skirsis, todėl net ir ragaujant kelis skirtingų gamintojų apyniuotus sidrus jie bus skirtingi.  

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Janis Matvejs sidrą pradėjo gaminti dar vidurinėje… Keliavo po Ispanijos šiaurę, paragavo Astūrijos sidro ir grįžęs sukūrė savo. Pirma partija, kaip sako, buvo žiauriai gera. Juokauja, jog tai buvo pradedančiojo sėkmė. Šiandien Janis vadinamas seniausiu kraftinio sidro Latvijoje gamintoju. Jo darykla nedidelė, dirba vienas ir kaip sako, svarbiausia yra procesas. Mat sidro gamyba yra menas. Sidrą gamina daugiau nei 20 metų.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikiai tinka prie picos, užkandžių. Gardžiausias atvėsintas iki +6-8°C temperatūros.

Sidras

6% alk., 0.33l
Putojantis. Pusiau sausas.
Pagamintas Latvijoje, Abuls sidra darītava

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.