Abuls “Pepins”

3,69

Labai įdomus sidras, pagamintas iš Latvijoje auginamo lietuviško Pepino. Lietuvoje ši obuolių rūšys nyksta, tuo tarpu kaimynai iš jos vaisių gamina puikų sidrą. Skoniui sustiprinti naudojami ir laukiniai obuoliai. Puikiai subalansuotas, lengvas, natūralios fermentacijos, “užkabinantis” sidras.

Liko tik 2!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Janis Matvejs sidrą pradėjo gaminti dar vidurinėje… Keliavo po Ispanijos šiaurę, paragavo Astūrijos sidro ir grįžęs sukūrė savo. Pirma partija, kaip sako, buvo žiauriai gera. Juokauja, jog tai buvo pradedančiojo sėkmė. Šiandien Janis vadinamas seniausiu kraftinio sidro Latvijoje gamintoju. Jo darykla nedidelė, dirba vienas ir kaip sako, svarbiausia yra procesas. Mat sidro gamyba yra menas. Sidrą gamina daugiau nei 20 metų.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikiai tinka šiltoms vasaros naktims besimėgaujant ant laužo keptais patiekalais ar tiesiog gurkšnojant vieną. Gardžiausias atvėsintas +6-8°C temperatūros.

Sidras

4,5% alk., 0.33l
Putojantis. Pusiau saldus.
Pagamintas Latvijoje, Abuls sidra darītava

Apdovanojimai

2020 – silver – Baltic Cider Awards

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.