HERBSTS “Brize”

3,99

Natūralus, lėtos fermentacijos obuolių sidras be pridėtinio cukraus ir sulfitų. Dominuojantis obuolys – bogatyr. Taip pat, šiek tiek antaninių ir lietuviško pepino. Sausas sidras, puikiai atskleidžiantis, ką galime pagaminti iš vietinių obuolių, leidžiant sidrui bręsti ilgiau. Švelnaus kvapo, laukinės fermentacijos, lengvų burbuliukų, tačiau poskoniuose atsiskleidžia klasikinė, turtinga sauso obuolių sidro skonių gama.

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Pirmuosius eksperimentus Raimonds pradėjo prieš šešerius metus. Kaip sako, jo tikslas – gaminti natūralų, lėtos fermentacijos sidrą be pridėtinio cukraus ar sulfitų. Sidrą kuria tik iš vietinių ir jums gana neblogai pažįstamų obuolių veislių: bogatyr, lietuviško pepino bei antaninių. Tiesa, patyrę sidro gamintojai, šių rūšių šiek tiek baidosi, mat jie turi turi ir nemažai rūgšties, kurią suvaldyti gali tik laikas. Bet Raimonds sako, kad jis niekur neskuba ir leidžia sidrui bręsti net kelis metus. Galutinis rezultatas – puikiai subalansuotas, sausas sidras su lengvais burbuliukais. Savo nedidelę daryklą įkūrė senelio sodintame sode, kuriam jau daugiau nei šešiasdešimt metų.  Sodas senas ir tai, kaip sako sensėjais Latvijos sidro rinkoje vadinami Māris Plūme iš Mr. Plūme ir Janis Matve iš Abuls, Herbsts sidrui duoda nemažai privalumų. Mat senų medžių vaisiai yra taniškesni ir turintys daugiau įvairių sidrui labai reikiamų poskonių.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikus kompanionas jūros gėrybėms, troškintai veršienai ar vištienai. Dera su kamemberu, šviežiomis uogomis. Gardžiausias atvėsintas + 6-8°C temperatūros.

Sidras

5.9 % alk., 0.33l
Putojantis.Sausas.
Pagamintas Latvijoje, HERBSTS

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.