Apie gamintoją
Pirmuosius eksperimentus Raimonds pradėjo prieš šešerius metus. Kaip sako, jo tikslas – gaminti natūralų, lėtos fermentacijos sidrą be pridėtinio cukraus ar sulfitų. Sidrą kuria tik iš vietinių ir jums gana neblogai pažįstamų obuolių veislių: bogatyr, lietuviško pepino bei antaninių. Tiesa, patyrę sidro gamintojai, šių rūšių šiek tiek baidosi, mat jie turi turi ir nemažai rūgšties, kurią suvaldyti gali tik laikas. Bet Raimonds sako, kad jis niekur neskuba ir leidžia sidrui bręsti net kelis metus. Galutinis rezultatas – puikiai subalansuotas, sausas sidras su lengvais burbuliukais. Savo nedidelę daryklą įkūrė senelio sodintame sode, kuriam jau daugiau nei šešiasdešimt metų. Sodas senas ir tai, kaip sako sensėjais Latvijos sidro rinkoje vadinami Māris Plūme iš Mr. Plūme ir Janis Matve iš Abuls, Herbsts sidrui duoda nemažai privalumų. Mat senų medžių vaisiai yra taniškesni ir turintys daugiau įvairių sidrui labai reikiamų poskonių.