Tālava “Medium dry”

3,99

Pusiau sausas, klasikinis obuolių sidras, pagamintas iš kruopščiai atrinktų latviškų obuolių veislių augančių Gulbenės regione. Kaip sako, gamintojai, kartais užtenka vos pusės žingsnio, kad pasaulis pasikeistų. Pusiaukelė, tarp sauso ir saldaus sidro, kaip sako Arnis, padėjo sukurti puikaus balanso sidrą. Švelnus, tačiau kupinas rudeninių obuolių gaivumo, su lengva džiovintų obuolių nata. Šis sidras patiks ieškantiems sodresnės aromatinės paletės. 

Pagal stilių priskiriamas Domestic apple (vietinių obuolių) kategorijai. Tokie sidrai gaminami iš vietoje augančių desertinių obuolių ar apylinkėse atrastų laukinių obuolių. Aromate dažnai dominuoja šviežūs citrusai ar žalio obuolio aromatai. Tiesa, kartais galima aptikti ir obuolių štrudelio aromatinių natų. Skonių prasme pasižymi traškumu, vaišiškumu ar rūgštele. 

 

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Arnis Sprudzāns sidrą gamina Gulbenes regione Latvijoje. O meilę sidrui prasidėjo kartu su kelionėmis. Kaip pasakoja Arnis, keliaujant po Prancūziją, Britaniją ar Ispaniją jį vis žavėjo, kad vietos gyventojai iš vietos produktų gamina nuostabius gėrimus. Taip užgimė mintis ir pačiam gaminti sidrą iš vietinių Latvijos obuolių. Tiesa, kelionės ir šiandien inspiruoja Arnio gaminamus skonius, tarp kurių yra ir labai netikėtų – kaip sidras su greipfrutais ar pasifloromis. 

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Klasikinis sidras, burbuliukai paverčia jį puikiu aperityvu ar nuostabiu kompanionu šviežioms salotoms, paukštienos patiekalams ar lengviems užkandžiams. Gardžiausias atvėsintas +6-8°C temperatūros.

Sidras

5,5% alk., 0.44l
Lengvai gazuotas. Sausas.
Pagamintas Latvijoje, Talavas sidrs

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.