Tālava “Apinu”
€3,99
Pusiau saldus obuolių sidras su apyniais. Kaip sako, gamintojai jiems kilo mintis ištrinti ribas tarp alaus ir sidro pasaulių! Sidras, pagamintas iš kruopščiai atrinktų latviškų obuolių veislių augančių Gulbenės regione. Fermentacija truko devynis mėnesius ir prieš pat išpilstant į skardines sausai apyniuotas Naujojo pasaulio apyniais. Kaip sako, Arnis, šio sidro kūrėjas, apynių dėka pavyko sukurti intriguojantį skonį, kurį puikiai įvertino tiek sidro, tiek ir išrankūs alaus mėgėjai. Švelnios auksinės spalvos, kurio vaisiškame aromate ir skonyje pajusite lengvas apynių natas.
Apyniuoti sidrai yra jauniausia kategorija sidro pasaulyje, užgimusi Jungtinėse Amerikos valstijose, ypatingai vakarinėje pakrantėje, kur įsikūrę apynių augintojai. Būtent alaus scena įtakojo apyniuoto sidro atsiradimą. Latvijoje, sidras konkuruoja labiau alaus scenoje, todėl praktiškai kiekvienas sidro gamintojas savo kolekcijoje turi savo apyniuoto sidro versiją. Priklausomai nuo naudojamų apynių rūšies, skonis, aromatinė paletė skirsis, todėl net ir ragaujant kelis skirtingų gamintojų apyniuotus sidrus jie bus skirtingi.
Turime!