Tālava “Dry”

3,99

Sausas, klasikinis obuolių sidras, pagamintas iš kruopščiai atrinktų latviškų obuolių veislių augančių Gulbenės regione. Gražios auksinės spalvos, lengvai putojantis, traškus sidras.
Skonyje jaučiasi maloni rūgštelė, gaivus, o aromatinėje paletėje dominuoja džiovintų obuolių natos. Kaip sako gamintojai, tikslas buvo sukurti paprastą (bet tikrai ne prastą) obuolių sidrą pasižymintį šiaurietišku charakteriu. Gaminamas klasikiniu gamybos procesu, tik iš obuolių sulčių.


Pagal stilių priskiriamas Domestic apple (vietinių obuolių) kategorijai. Tokie sidrai gaminami iš vietoje augančių desertinių obuolių ar apylinkėse atrastų laukinių obuolių. Aromate dažnai dominuoja šviežūs citrusai ar žalio obuolio aromatai. Tiesa, kartais galima aptikti ir obuolių štrudelio aromatinių natų. Skonių prasme pasižymi traškumu, vaišiškumu ar rūgštele.

 

Nebeturime :(

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Arnis Sprudzāns sidrą gamina Gulbenes regione Latvijoje. O meilę sidrui prasidėjo kartu su kelionėmis. Kaip pasakoja Arnis, keliaujant po Prancūziją, Britaniją ar Ispaniją jį vis žavėjo, kad vietos gyventojai iš vietos produktų gamina nuostabius gėrimus. Taip užgimė mintis ir pačiam gaminti sidrą iš vietinių Latvijos obuolių. Tiesa, kelionės ir šiandien inspiruoja Arnio gaminamus skonius, tarp kurių yra ir labai netikėtų – kaip sidras su greipfrutais ar pasifloromis. 

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Klasikinis sidras, burbuliukai paverčia jį puikiu aperityvu ar nuostabiu kompanionu šviežioms salotoms, paukštienos patiekalams ar lengviems užkandžiams. Gardžiausias atvėsintas +6-8°C temperatūros.

Sidras

5,5% alk., 0.44l
Lengvai gazuotas. Sausas.
Pagamintas Latvijoje, Talavas sidrs

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.