Jaanihanso “Brut”

12,99

Jaanihanso Brut sidras gaminamas Methode traditionnelle. Sausas sidras, kurio gamyboje naudojamos įvairios obuolių rūšys, tarp kurių ir lietuviškas auksis. Kaip sako, Alvaras, tai geras obuolys sidro gamybai, tik jam reikia laiko, kad atsiskleistų visą savo skonių paletę. Todėl išspaudus sultis iš vietinių obuolių, kad išgauti subtilesni ir ilgiau burnoje išliekantį skonį sultis maceruoja kartu su obuolio luobelėmis. Antrinė fermentacija butelyje trunka ne trumpiau nei 36 mėnesius. To įrodymas smulkūs burbuliukai. Rezultatas – puikus, gaivus su išliekančiu stipriu po skonių sidras iš vietinių obuolių. Lyginant su jo pusbroliu Extra brut švlenesnė ir gaivesnė versija. Puikus pasirinkimas mėgstantiems sausus gėrimus.

 

Turime!

Kategorija: Tag:

Apie gamintoją

Alvar ir Veronika, kuriems priklauso Jaanihanso sidro namai juokauja, kad istoriškai yra žinoma, jog bene geriausia vieta verslo pradžiai – garažas. Jų istorija ir prasideda čia. Tiesa, prireikė ne vienerių metų sukurti šiaurietiško charakterio sidrą iš vietinių Estijos obuolių. Jų „sidro filosofija“ paremta principu, kad sidras yra natūralus produktas, o svarbiausias ingredientas – laikas, per kurį jis pats sukuria savo skonį. Pirmąjį savo sidrą pagamino 2013 metais.

 

 

Apie gėrimą

Su kuo tinka?

Puikus kompanionas jūros gėrybėms, troškintai veršienai ar vištienai. Dera su kamemberu, šviežiomis uogomis. Gardžiausias atvėsintas + 6-8°C temperatūros.

Sidras

5.5 % alk., 0.75l
Putojantis.Briutas.
Pagamintas Estijoje, Janihanso Cider House

Apdovanojimai

2017 – Silver – Great Lakes International Cider and Perry Competition – Heritage Cider – Dry

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ? Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami.